Šonedēļ varas iestāžu slēgtā Krievijas televīzijas kanāla TV6 ģenerāldirektors Jevgeņijs Kiseļovs trešdien publicētā intervijā vaino arī rietumvalstis par klusu atbalstu prezidenta Vladimira Putina bargajiem pasākumiem pret neatkarīgajiem medijiem.
"Rietumiem jāuzņemas daļa atbildības par to, kas ir noticis Krievijā," Kiseļovs sacīja trimdā dzīvojošā preses magnāta Borisa Berezovska laikrakstam "Kommersant". Berezovskis bija arī TV6 lielākais īpašnieks.

Kiseļovs salīdzināja Rietumu lomu Krievijas rīcībā iegrožot neatkarīgos medijus ar "Otrā pasaules kara beigām, kad starptautiskā sabiedrība ļāva Staļinam sadalīt pusi Eiropas".

Tomēr ASV otrdienas vakarā kritizēja TV6 darbības slēgšanu, brīdinot, ka masu informācijas līdzekļu brīvība ir būtiska Krievijas ekonomiskajai un politiskajai attīstībai.

Masu informācijas līdzekļu liktenis Putina vadītajā Krievijā bija saasinājis Kremļa attiecības ar Rietumiem, taču tas kļuva mazāk apspriežams jautājums, kad 7.oktobrī sākās ASV vadītā pretterorisma kampaņa Afganistānā, kurai Maskava piedāvāja spēcīgu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!