Ukrainai ir pilnīgas tiesības uz neatkarību, bet citām lielvalstīm ir jāizlemj, vai tās grib pārveidot Ukrainu par savu stratēģisko placdarmu, vai lielvalstis savienojošu tiltu, intervijā "Currenttime.tv" stāsta bijušais ASV valsts sekretārs Henrijs Kisindžers.

"Ja viena no pusēm pārvērtīs Ukrainu par savu placdarmu, tas novedīs pie dziļām pretrunām ar otru pusi, bet, ja tiks panākta vienošanās par savstarpēju Ukrainas neatkarības atbalstīšanu, un Ukraina kļūs par tiltu, nevis placdarmu, tad mēs varēsim izvairīties no jauna Aukstā kara draudiem," skaidro pieredzējušais diplomāts.

Vēstīts, ka par jauna Aukstā kara sākšanos, atzīmējot 25. gadadienu kopš Berlīnes mūra krišanas, brīdināja pēdējais PSRS līderis Mihails Gorbačovs.

Rietumu un Krievijas attiecības ir ievērojami sarežģījušās, kopš Maskava martā okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, kā arī atbalsta separātistus Ukrainas austrumos.

Krievijas agresīvā rīcība vērojama arī pieaugošā militārās varas demonstrēšanā. Ievērojami pieaudzis Krievijas militāro lidmašīnu lidojumu skaits pie Eiropas valstu robežām.

Krievijas aktivitāte var radīt "katastrofālas" sekas Eiropā, brīdina Eiropas Vadības tīkls (ELN), kas apvieno bijušos Eiropas valstu aizsardzības un ārlietu ministrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!