Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais ASV valsts sekretārs Henrijs Kisindžers svētdien raksturoja Krievijas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju Vladimiru Putinu kā Krievijas "patriotu", kurš var izrādīties konstruktīvs ASV partneris zināmos jautājumos.

Kisindžers intervijā telekanālam CNN pauda uzskatu, ka Putins "nav pretrietumniecisks".

"Viņš pirmām kārtām ir Krievijas patriots, kurš jūtas pazemots deviņdesmitajos gados pieredzētā dēļ, kas bija periods, kad visvairāk veidojās viņa karjera," sacīja Kisindžers, atgādinot Padomju Savienības sabrukumu 1991.gadā un tam sekojošo krīzi.

"Viņu ļoti aizvaino tas, ko viņš interpretē kā iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās, un, protams, vēl vairāk aizvaino tas, ko viņš var interpretēt un tiešām interpretē kā amerikāņu tendences atbalstīt viņa politiskos pretiniekus, lai veicinātu viņa gāšanu," sacīja Kisindžers.

"Tomēr es uzskatu, ka dialogs ir iespējams un specifiskos jautājumos viņš var izrādīties konstruktīvs partneris," sacīja bijušais ASV valsts sekretārs.

Putins 4.martā uzvarēja Krievijas prezidenta vēlēšanās un 7.maijā tiks inaugurēts uz savu trešo prezidentūras termiņu, kura ilgums ir seši gadi. Opozīcija ir sarīkojusi vairākas protesta akcijas pret pārkāpumiem, kas notikuši šo vēlēšanu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!