Lietuvas krasta apsardze ceturtdien aizturējusi tumšādainu vīrieti, kas varētu būt saistīts ar Osamas bin Ladena teroristu tīklu, ziņo aģentūra ELTA.
Minētā persona ar viltotu Lielbritānijas pilsoņa pasi centies izbraukt uz Vāciju. Lietuvas robežsardze pārbauda, vai aizturētais nav kādā veidā saistīts ar Osamas bin Ladena teroristu tīklu.

Vīrietis centies ar prāmi "Kaunas" izbraukt no Klaipēdas uz Vāciju, taču robežsargiem radušās aizdomas, kad viņš uzrādījis pasi uz Milera Neila Dermota vārda.

Vīrietis apgalvojis, ka Lietuvā ieradies 24.decembrī ar lidmašīnas reisu Dublina - Viļņa, bet 25.decembrī viņš atradās Klaipēdā, kur apmetās viesnīcā. Amatpersonas vērsušās pie Viļņas lidostas, kas viņus informēja, ka tāds reiss Dublina - Viļņa nemaz neeksistē.

Pie vīrieša atrastas laikraksta "Washington Post" un aģentūras "Associated Press" rakstu kopijas par Osamu bin Ladenu un viņa teroristu grupējumu, kā arī par karu Afganistānā. Pie viņa atrasta arī piezīmju grāmatiņa ar dažādās pasaules valstīs dzīvojošu cilvēku adresēm.

Sestdien aizturēto vīrieti paredzēts nogādāt Pabrades ārvalstu pilsoņu reģistrācijas centrā. Robežsardzes darbiniekiem jānoskaidro vīrieša personību un kā viņš nokļuvis valstī, jo viņa pasē nav zīmogs par robežas šķērsošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!