Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas karaspēka apšaudēs Kijivā iznīcināti aptuveni 300 ēku, slimnīcās atrodas vairāk nekā 1000 ievainoto, gandrīz 300 kijiviešu nogalināti, intervijā Austrijas laikrakstam "Die Presse" sacīja Kijivas mērs Vitālijs Kličko.

"Izpostītas 300 ēkas. Apšaudīti arī bērnudārzi un skolas. Vairāk nekā 1000 cilvēku hospitalizēti, arī 18 smagi ievainotu bērnu. Dzīvību zaudējuši gandrīz 300 cilvēku, viņu vidū ir daudz bērnu," sacīja mērs.

Galvaspilsētu kara dēļ pametusi aptuveni puse tās agrāko iedzīvotāju. Vispirms izbraukuši bērni, sievietes un seniori.

"Mēs redzam tendenci, ka vīrieši aizved savas ģimenes uz drošām vietām un tagad atgriežas," sacīja Kličko.

Krievijas sāktā necilvēcīgā un asiņainā kara rezultātā dažu pilsētu līdzās Kijivai vienkārši vairs nav, sacīja mērs.

"Irpiņas nav, nav ēku, vispār nekā. Tas pats Hostomeļā un Borodjankā. Vai paskatieties, kas notiek Černihivā, Harkivā vai Mariupolē. Mēs zinām tā vārdu, kas šo drāmu atnesa katram ukrainim," norādīja Kličko.

Mērs Austrijas žurnālistiem arī paskaidroja, kāpēc krievu iebrucējiem nav izdevies ieņemt Kijivu, kā viņi to bija plānojuši, vēl pirms četrām nedēļām.

"Visa pasaule brīnās, kā mēs spējam pretoties vienai no spēcīgākajām armijām pasaulē. Izskaidrojums ir vienkāršs - Krievijas karavīri karo par naudu. Mēs cīnāmies uz dzīvību un nāvi, par mūsu bērniem, par mūsu nākotni. Tā ir milzīga starpība. Kā bijušais cīkstonis es gribētu teikt vienu - katrā cīņā galvenais nav ieroči, bet griba. Un mēs esam ļoti motivēti," uzsvēra Kličko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!