Foto: AFP/Scanpix

Viens no redzamākajiem Ukrainas opozīcijas līderiem, Augstākās radas deputāts Vitālijs Kļičko ir Amerikas Savienoto valstu (ASV) rezidents – viņam ir tiesības dzīvot un strādāt ASV, kā arī pienākums maksāt nodokļus.

Dokumentus, kas apliecina, ka ASV ir piešķīrusi Kļičko sociālās apdrošināšanas numuru, 20. janvārī publicējis laikraksts "Likums un Bizness".

Tā rīcība esošie dokumenti apliecinot, ka sociālās apdrošināšanas numuru ASV ir saņēmis ne tikai pats Kļičko, bet arī viņa sieva un bērni.

Iespējams, šis fakts var kļūt par šķērsli Kļičko plāniem 2015. gadā balotēties Ukrainas prezidenta vēlēšanās - pērnā gada oktobrī Augstākā Rada pieņēmusi Nodokļu kodeksa grozījumus, kas noteic, ka gadījumā, ja cilvēkam ir tiesības pastāvīgi dzīvot kādas citas valsts teritorijā, tiek uzskatīts, ka viņš nedzīvo Ukrainā.

Ņemot vērā to, ka slavenajam bokserim Kļičko ir tiesības patstāvīgi uzturēties arī Vācijā, Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija pirms prezidenta vēlēšanām var izmantot šo faktu pret Kļičko un atteikties viņu reģistrēt kā kandidātu. Proti, atbilstoši Ukrainas likumiem, uz prezidenta posteni var kandidēt tikai cilvēki, kas Ukrainā dzīvo vismaz pēdējos desmit gadus pirms vēlēšanām.

Kļičko pārstāvētā politiskā partija jau apstrīdējusi tiesā šos pērnruden pieņemtos Nodokļu kodeksa grozījumus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!