Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Klimata aktīvisti trešdien nobloķējuši Londonas apkārtceļu M25, izraisot milzīgus sastrēgumus noslogotākajās satiksmes stundās.

Policija aizturējusi 71 protestētāju.

Aktīvisti no kustības "Insulate Britain" jau otro reizi trīs dienu laikā īsi pēc pulksten 8 apturējuši satiksmi uz M25 trīs joslās.

Aktīvisti apsēdās uz ceļa, aizšķērsojot to.

Policija ziņo, ka uz M25 noticis arī ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistītas vairākas automašīnas. Pagaidām nav skaidrs, vai negadījums saistīts ar protestiem.

Lielbritānijas uzņēmējdarbības ministrs Kvasi Kvartenga paziņojis, ka šādi protesti ne tikai traucē cilvēkiem, kas dodas uz darbu un transportē preces, bet arī apdraud cilvēku dzīvību.

Automašīnu asociācijas prezidents Edmunds Kings izteicies: "Lai gan lielākā daļa cilvēku saprot nepieciešamību rīkoties klimata pārmaiņu jomā, automaģistrāļu blokādes taktika dod tikai pretējo, jo atsvešina strādājošo sabiedrības daļu, kas iestrēgusi šajā haosā, un galu galā rada vēl lielāku emisiju."

Kings norādīja, ka šāda ceļu blokāde aizkavē būtiskas piegādes, traucē avārijas dienestu darbu, un liedz cilvēkiem laikā nokļūt pie ārsta vai uz biznesa tikšanos.

"Insulate Britain" pieprasa valdībai nodrošināt pienācīgas darbavietas simtiem tūkstošiem cilvēku, lai būtu iespējams nosiltināt mājas, kas rada vislielāko oglekļa emisijas samazinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!