19 zinātnieku komanda izvērtēja sagaidāmo klimata izmaiņu ietekmi uz kokvilnas, rīsu, melno pupiņu, kafijas, cukurniedru, saules puķu, kukurūzas un sojas pupiņu ražu.
Zinātnieki atklāja, ka augstākas gaisa temperatūras un nokrišņu daudzuma izmaiņas, kā arī vētru skaita pieaugums būs par iemeslu tam, ka šīs lauksaimniecības kultūras arvien aktīvāk tiks kultivētākas vietās, kurās ir atbilstošāks un nekaitīgāks klimats.
Klimata izmaiņas visvairāk ietekmēs sojas pupiņu ražu, jo tām ir nepieciešams pastāvīgs lietus, savukārt vismazāk tiks ietekmēta cukurniedru raža.
"Šāds būs iznākums, ja nekas netiks darīts," sacīja izpētes centra vadītājs Eduardu Delgadu Asads. Viņš arī ieteica investēt zinātnē un tehnoloģijās, lai apturētu lauksaimniecības kultūru migrāciju uz citām ģeogrāfiskajām zonām.
Lai apturētu globālo sasilšanu, ir nepieciešams samazināt oglekļa dioksīda emisiju daudzumu, Asads piebilda.
Savukārt Kampinasas universitātes pētnieks Silveira Pintu pavēstīja, ka ir nepieciešamas steidzamas investīcijas, lai palīdzētu apdraudētajām kultūrām adaptēties klimata izmaņām, un tas ir process, kas var ilgt pat desmit gadus.