Kāds precēts britu pāris pieprasījis 100 000 sterliņu mārciņu lielu kompensāciju par to, ka viņiem gaidīto dvīņu vietā piedzimuši trīnīši. Pāris, kas specializētā klīnikā izgāja neauglības ārstēšanas kursu, vērsies tiesā ar bezprecedenta prasību pret klīniku, jo tā gaidīto divu bērnu vietā sagādājusi viņiem trīs.
Pīters un Patrīcija Tompsoni bijuši "satriekti", kad uzzinājuši, ka viņiem gaidāmi trīnīši. Tompsoni uzskata, ka Šefīldas klīnika ir pārkāpusi noslēgtā līguma noteikumus.

Trīs dienas ilgajā tiesas prāvā, kas notiks Šefīldā, tiks izlemts, vai klīnika ir juridiski atbildīga un tai jāmaksā Tompsoniem kompensācija par zaudējumiem, kas radīsies, audzinot trešo bērnu. Ja laulātais pāris tiesas prāvā uzvarēs, tad tiesai būs jānosaka kompensācijas apmēri, kas varētu sasniegt aptuveni 100 000 mārciņu.

Medicīnisko konsultāciju dokumenti liecina, ka abi klienti vēlējušies, lai Tompsones dzemdē tiktu ievdadīti tikai divi embriji. Taču klīnikas speciālisti apgalvo, ka vēlākās sarunās, kas nav rakstiski fiksētas, Tompsonei ieteikts ievadīt dzemdē trīs embrijus, lai palielinātu bērna piedzimšanas iespēju, un sieviete tam piekritusi.

Tompsoni apgalvo, ka mīl visus trīs bērnus - meitiņu un divus zēnus. Pēc tam, kad pāris uzzinājis, ka gaidāmi trīnīši, viņi atteikušies no aborta, kurā tiktu likvidēts viens no embrijiem, taču viņi uzskata, ka klīnika pārkāpusi līguma noteikumus, ievadot dzemdē vairāk par diviem embrijiem.

Trīnīši piedzima 1997.gada maijā. Māmiņa saka: "Par laimi, viņi visi ēda vienlaicīgi. Vienai naktij mums bija vajadzīgas 12 pudelītes."

Trīs mēnešus pēc bērnu piedzimšanas bijušais inženieris Tompsons pārcieta infarktu un pēc tam arī sirds operāciju. Turklāt pāris tagad audzina četrus bērnus, jo Tompsone negaidīti kļuva grūta, un viņai piedzima vēl viena meita, kurai nesen apritējuši divi gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!