Demokrātu pārstāve ASV prezidenta vēlēšanās Hilarija Klintone vāc finansējumu savai kampaņai straujāk nekā viņas sāncensis Baraks Obama, saskaņā ar oficiālajiem datiem raksta BBC. Klintonei līdz fondu vākšanas trešā ceturkšņa beigām savākti 35 miljoni ASV dolāru, savukārt Obamam, kurš otrajā ceturksnī bija finansējuma vākšanas līderis, pašlaik ir 32 miljoni ASV dolāru.
Tuvākais abu līderu sāncensis ir republikāņu kandidāts Rūdolfs Džuliāni, kura rīcībā ir 11,6 miljoni dolāru, kas ir mazāk, salīdzinājumā ar jūnija beigu rādītājiem – 17,5 miljoniem.

Demokrātu kandidātu savāktās summas ir augstākās vēlēšanu vēsturē. Ceturkšņa noslēguma pārskatus par finansējumu iesniedz visi kandidāti, un tie ļauj noprast, cik liels atbalsts ir katram no kandidātiem.

Tiek uzskatīts, ka līdz šim Obama dažādiem popularizēšanas pasākumiem trešajā ceturksnī iztērējis aptuveni 20 miljonus, Klintone – aptuveni 22 miljonus. No republikāņu kandidātiem vislielāko naudas summu, 21 miljonu dolāru, trešajā ceturksnī iztērējis Mits Romnijs, un tas ir divas reizes vairāk nekā viņš bija savācis šajā laika posmā un vairāk nekā viņš iztērējis iepriekšējos ceturkšņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!