Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijusī ASV prezidenta vēlēšanu kandidāte Hilarija Klintone brīdina Kongresu, ka, reaģējot uz īpašā prokurora Roberta Millera ziņojumu par Krievijas iejaukšanos 2016. gada vēlēšanās, nebūtu jāsteidzas ar prezidenta Donalda Trampa impīčmenta procedūru.

Publikācijā laikrakstā "The Washington Post" Klintone iesaka īstenot stratēģiju, sadarbojoties abām lielajām partijām.

Debates par to, kā reaģēt uz Krievijas "plašo un sistēmisko" uzbrukumu, ir "noreducētas uz viltus izvēli - tūlītējs impīčments vai nekas", skaidro Klintone, norādot, ka vēsture atgādina par "labāku veidu, kā domāt par priekšā esošajām izvēlēm".

Ziņojums par Krievijas iejaukšanos vairākus jautājumus atstājis neatbildētus arī tāpēc, ka ģenerālprokurors Viljams Bārs rediģētajā ziņojuma versijā daļu teksta aizsedzis. Tas būtu jāizmanto kā ceļa karte tam, lai izlemtu, vai ir jāveic Trampa impīčments, norāda Klintone.

Viņa mudina Kongresu piedāvāt valstij "skaidru patriotismu, nevis refleksīvu partejiskumu", un norāda, ka arī republikāņi ir atbildīgi par valsts aizsardzību un to, lai aizpildītu ziņojumā izlaisto.

"Valsts interesēm vislabāk tiktu kalpots, atvirzot malā partijas un politiskos apsvērumus, esot tiešiem, godīgiem un bezbailīgiem," skaidro Klintone, skubinot Kongresu veikt iesaistīto iztaujāšanu pēc būtības.

Klintone norāda, ka viņai ir nepastarpinātas zināšanas par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "grib vājināt mūsu valsti", skaidrojot, ka šādu pieredzi viņa guvusi, valsts sekretāra amatā tiekoties ar Kremļa saimnieku.

Klintone arī atzīst, ka Millera ziņojuma publiskošana viņai ir personīga, zinot pieredzi ar Putinu un to, ka viņa bijusi Krievijas shēmu mērķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!