Foto: EPA/LETA

Galvenā pretendente uz izvirzīšanu par ASV prezidenta amata kandidāti no Demokrātu partijas Hilarija Klintone prezidenta vēlēšanās uzvarētu republikāņus Tedu Krusu un Donaldu Trampu, bet zaudētu Marko Rubio un Benam Kārsonam, liecina telenakāla NBC veiktā aptauja.

Saskaņā ar šīs aptaujas rezultātiem bijusī valsts sekretāre Klintone, ja viņas sāncensis vēlēšanās būtu miljardieris Tramps, iegūtu 50% balsu, bet Tramps – 40%.

Konkurencē ar senatoru no Teksasas štata Tedu Krusu abu iegūto balsu starpība būtu mazāka – par Klintoni balsotu 48%, bet par Krusu – 45% vēlētāju.

Bijušais neiroķirurgs Bens Kārsons, kurš arī pretendē uz izvirzīšanu par prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas, konkurencē ar Klintoni iegūtu 47% balsu, bet Klintone – 46%. Kārsona popularitāte republikāņiem simpatizējošo vēlētāju vidū ir kritusies, bet pārsvaru pār Klintoni viņam nodrošinātu bezpartejisko vēlētāju atbalsts.

Vislabāko rezultātu gadījumā, ja tiktu izvirzīts par republikāņu kandidātu prezidenta vēlēšanām, panāktu senators no Floridas štata Marko Rubio. Viņš iegūtu 48% balsu, bet Klintone – 45%. Rubio šobrīd ir favorīts trīs vēlētāju grupās – starp bezpartejiskajiem, latīņamerikāņiem un sievietēm.

Aptauja tika veikta no 6. līdz 9. decembrim, intervējot 1000 pilngadīgus amerikāņus. Tās kļūdas līmenis ir 3,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!