ASV valsts prezidenta kandidāte no Demokrātiskās partijas Hilarija Klintone svētdien, kritizējot Džordža Buša ārpolitiku, jokojot paziņoja, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam kā bijušajam VDK aģentam nav dvēseles.
Klintone savā priekšvēlēšanu kampaņā kritizēja Buša taktiku mēģināt nodibināt personīgas attiecības ar ārvalstu līderiem.

"Šis prezidents esot ieskatījies Putina acīs un ieraudzījis tur radniecīgu dvēseli, taču es gribētu teikt, ka Putins bija VDK aģents, viņam nevar būt dvēseles pēc būtības," paziņoja Klintone. Šāda ārpolitika ir "tukša laika izniekošana, tās ir muļķības".

"Es vienkārši nedomāju, ka tādam vajadzētu būt veidam, kādā diža valsts iesaistās diplomātijā. Jā, var būt labas attiecības, taču vairums līderu nepieņems lēmums, balstoties uz savām personīgajām attiecībām," sacīja Klintone.

Bušam pieder 2001.gada slavenais izteikums, ka viņš ieskatījies Putina dvēselē un pārliecinājies, ka Krievijas prezidentam var uzticēties. Šo viņa izteikumu pēc pirmās tikšanās ar Putinu joprojām bieži izmanto viņa kritiķi, lai izsmietu Buša ārpolitiku.

Savā priekšvēlēšanu kampaņā pret Krieviju vērsies arī kandidāts no republikāņu partijas Džons Makeins.

"Es ieskatījos Putina acīs un redzēju tur trīs lietas - V, D un K," savā kampaņā bieži atkārto Makeins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!