Bijušais ASV prezidents Bils Klintons ar kundzi senatori Hilariju Rodhemu Klintoni ir nolēmuši atmaksāt kopumā 86 tūkstošus dolāru (51,6 tūkstošus latu) par dāvanām, kuras viņi saņēmuši pēdējā gada laikā, dzīvojot Baltajā namā.
Janvārī aizejot no Baltā nama, Klintoni līdzi paņēma dāvanas 190 tūkstošu ASV dolāru (114 tūkstošu latu) vērtībā, tostarp mēbeles, paklājus, golfa nūjas un mākslas darbus, izpelnoties vienlīdz skarbu kritiku gan no republikāņiem, gan no demokrātiem.

"Tāpat kā citi prezidenti un viņu ģimenes pirms mums, arī mēs astoņu gadu laikā, kad bijām Baltā nama saimnieki, saņēmām dāvanas un pildījām visus ar dāvanām saistītos noteikumus. Lai likvidētu pat mazākās šaubas par mums, mēs vēlamies samaksāt par dāvanām, kuras saņēmām 2000.gadā," teikts bijušā ASV prezidenta paziņojumā.

To personu vidū, kas no Klintoniem saņems atlīdzību par dāvanām ir arī Holivudas kinorežisors Stīvens Spīlbergs, filmu zvaigznes Silvestrs Stalone un Džeks Nikolsons, kā arī skandalozā demokrātu līdzekļu vācēja Denīze Riča, kura bijušajam ASV pirmajam pārim bija dāvinājusi divus nelielus galdiņus un divus krēlus 7375 dolāru (4425 latu) vērtībā un lobējusi sava bijušā vīra - bēguļojošā miljardiera Marka Riča, kuru Klintons apžēloja tieši pirms savu pilnvaru nodošanas, labā.

Atsevišķā paziņojumā Ņujorkas štata senatore Klintone uzsvēra: "Es domāju, ka solis, kuru mēs speram šodien, pierāda, ka es esmu apņēmusies būt par labāko senatori Ņujorkas iedzīvotājiem, kāda vien spēju būt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!