Latvija, Lietuva un Igaunija ir pelnījušas tikt uzņemtas NATO, pirmdien publiskā lekcijā Tallinā paziņoja bijušais ASV prezidents Bils Klintons.
ASV eksprezidents kā "pozitīvu zīmi" novērtēja Baltijas valstu dalību NATO programmā "Partnerattiecības mieram" un Baltijas miera uzturēšanas bataljona izveidošanu.

Ja Igaunija iestāsies NATO, tai radīsies laba iespēja izveidot konstruktīvas attiecības gan ar Krieviju, gan ar citām pasaules valstīm, norādīja Klintons.

"Jums ir lieliska iespēja kļūt par vārtiem starp NATO un Krieviju, ar kuru palīdzību izdosies pastiprināt partnerattiecības starp ASV un Krieviju," sacīja ASV eksprezidents.

Pēc Klintona teiktā, Igaunijas iestāšanās Eiropā veicinās sakaru nostiprināšanos starp Savienotajām Valstīm un Eiropas Savienību.

"Jebkura maza valsts ir jūtīga pret attiecībām ar lielu valsti, jo bīstas, ka var no tās ciest, tādēļ iesaku, izmantojot dalības ES priekšrocības, saglabāt sakarus arī ar visu pārējo pasauli," piebilda Klintons.

Viņš arī piebilda, ka esot ASV prezidenta amatā ir atbalstījis ES, un tagad iestājas par tās paplašināšanu. "Taču ne visi politiķi ASV ir tajās pašās domās, baidoties zaudēt ASV varenību," sacīja Klintons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!