Krievijai būs jāmaksā "smaga cena" par savu rīcību Čečenijā, sevišķi par pirmdien izteiktajiem draudiem nogalināt visus civiliedzīvotājus, kas neevakuēsies no Džohargalas (Groznijas), pirmdien paziņoja ASV prezidents Bils Klintons.
Šāda rīcība tikai "pastiprina ekstrēmismu" un mazina Maskavas starptautisko prestižu, sacīja Klintons cilvēktiesību balvu piešķiršanas ceremonijā Baltajā namā.

Klintons uzsvēra, ka "Krievija ir noteikusi termiņu, kurā visiem iedzīvotājiem jāatstāj Groznija vai jārēķinās ar sekām".

"Tas nozīmē, ka ir apdraudētas veco, nespēcīgo, ievainoto cilvēku un citu nevainīgu civiliedzīvotāju dzīvības, kuri nespēj aiziet vai ir pārāk iebiedēti, lai atstātu savas mājas," sacīja Klintons.

Krievijas kara lidmašīnas pirmdien nometa Džohargalā lapiņas, kurās teikts, ka visiem pilsētas iedzīvotājiem jāatstāj pilsēta pa īpašu koridoru, jo visi, kas 11. decembrī būs palikuši pilsētā, "tiks uzskatīti par teroristiem un bandītiem un iznīcināti ar artilēriju un aviāciju".

"Mēs stingri aicinām krievus neīstenot šo ultimātu," pirms Klintona runas paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Džeimss Foulijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!