Ja informācija par Krievijas kodolieroču izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā apstiprināsies, tas varētu paātrināt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņemšanu NATO, uzskata ASV politiķis.
Laikraksts "Washington Times", kurš ziņoja par kodolieroču izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā, ceturtdien citē bijušā Pārstāvju palātas Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja republikāņa Bendžamina Gilmana teikto, ka "[kodol]ieroču pārvietošana, ja tā apstiprināsies, rada bažas".

"Ja Krievija patiešām ir pārvietojusi uz Kaļiņingradu taktiskos kodolieročus, mums to būs jāuzskata par bažas izraisošu notikumu attīstību, kas apdraud jaunās demokrātiskās valstis Centrālajā un Austrumeiropā. Šīs ziņas apliecina nepieciešamību uzņemt NATO sastāvā Lietuvu, Latviju un Igauniju," sacīja Gilmans.

Jau ziņots, ka trešdien ASV laikraksts "The Washington Times" publicēja informāciju, atbilstoši kurai Krievija Kaļiņingradā ir izvietojusi taktiskos kodolieročus. Laikrakstam nav izdevies precīzi noskaidrot šo taktisko ieroču tipu, taču vairākas aizsardzības amatpersonas ir izteikušās, ka tie varētu būt paredzēti jaunai raķetei "Točka", kuras darbības rādiuss ir 70 kilometri. Šādu raķeti Kaļiņingradā izmēģināja 18.aprīlī.

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien noraidīja "The Washington Times" ziņoto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!