Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais advokāts Maikls Koens, trešdien sniedzot liecības Savienoto Valstu Kongresā, sacīja, ka Tramps ir rasists un afērists.

Uzrunājot Pārstāvju palātas Uzraudzības un reformu komiteju, Koens, kuram tiesa piespriedusi cietumsodu par noziegumiem, no kuriem daži ir saistīti ar viņa darbu Trampa labā, pauda nožēlu par savu agrāko lojalitāti Trampam.

"Man ir kauns par to, ka es izvēlējos piedalīties Trampa nelikumīgo soļu slēpšanā, nevis klausīties savā sirdsapziņā," sacīja Koens. "Viņš ir rasists. Viņš ir afērists. Viņš ir krāpnieks."

Koens sacīja, ka sniedzis neapgāžamus pierādījumus Trampa pārkāpumiem, arī nodevis čeku, ar kuru apmaksāta "klusēšanas nauda", kas divām sievietēm maksāta neilgi pirms 2016.gada vēlēšanām.

Tāpat viņš 2016.gadā iepriekš zinājis, ka "WikiLeaks" publicēs nomelnojošu informāciju par Hilariju Klintoni, ko Tramps noliedz.

Viņš arī liecināja, ka Tramps 2016.gada vēlēšanu kampaņas gaitā vadījis sarunas par Trampa torņa būvniecību Maskavā, vienlaikus noliedzot, ka viņam būtu kādi biznesa darījumi ar Krievijas pārstāvjiem.

Tāpat viņš pavēstīja, ka viņam nav pierādījumu par Trampa vai viņa komandas sakariem ar Krievijas pusi pirms prezidenta vēlēšanām, kas ir īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!