Kolumbijas valdība nolēmusi atbrīvot no ieslodzījuma divus bijušos Kolumbijas revolucionārās armijas jeb FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarios de Colombia) kaujiniekus, kuri apsolījuši atteikties no vardarbības un veicināt miera iestāšanos, pirmdien ziņo BBC.
Kolumbijas iekšlietu ministrs paudis, ka abi bijušie revolucionāri, Olivo Saldana un Elda Moskero palīdzēs citiem bijušajiem kaujiniekiem integrēties sabiedrībā. Saldanas un Moskero atbrīvošana ir daļa no valdības īstenoto pasākumu kopuma, lai mudinātu FARC dalībniekus dezertēt. Pērngad policijā šīs amnestijas programmas ietvaros pieteikušies 3000 kaujinieku.

Elda Moskero, kas pazīstama arī kā Karīna un Nellija Avila Moreno iepriekš tika atzīta par vainīgu slepkavībās un cilvēku nolaupīšanā. Viņai tika piespriests 33 cietumsods. Taču pērnā gada maijā viņa nolēma sadarboties ar Kolumbijas valdību.

Saldana, pazīstams arī kā Rauls Agudelo, tika notverts pirms pieciem gadiem un notiesāts par vairākām slepkavībām, cilvēku nolaupīšanu un izspiešanu.

Savukārt FARC abiem bijušajiem cīņu biedriem piespriedusi nāves sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!