Foto: AFP/Scanpix

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss paziņojis, ka viņam ir prostatas vēzis un ka trešdien ārsti viņu operēs, vēsta raidsabiedrība BBC.

61 gadu vecais Santoss paskaidrojis, ka audzējs ir atrasts savlaicīgi, un novērtējis savas izveseļošanās iespējas ar 97%. Prezidents norādījis, ka ir izgājis visas ārstu ieteiktās pārbaudes un ir konstatēta neparasta augšana prostatā.

Operācija notikšot ar lokālu anestēziju, tāpēc netiks nozīmēts neviens cits prezidenta pienākumu pildītājs, norāda prezidents.

Paziņojums nācis klajā tikai nedēļu pirms jāsākas Kolumbijas valdības un valsts lielākā kreiso nemiernieku grupējuma FARC miera sarunām, cerībā pārtraukt gandrīz piecas desmitgades ilgstošo konfliktu, norāda BBC.

Santoss, kurš amatā stājās 2010. gada augustā, ir kārtējais Latīņamerikas reģiona līderis, kuram diagnosticēts vēzis. Audzēji iepriekš konstatēti Brazīlijas prezidentei Dilmai Rusefai, bijušajam Brazīlijas prezidentam Luisam Inasiu Lulam da Silvam, Venecuēlas prezidentam Ugo Čavesam, Paragvajas bijušajam prezidentam Fernando Lugo un Kubas bijušajam līderim Fidelam Kastro, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!