Kolumbijas līdzšinējais prezidents Alvaro Uribe ir pārliecinoši uzvarējis prezidenta vēlēšanās, jo par viņu nobalsojuši 62% vēlētāju, informē ārvalstu prese.
Uribe sava pirmā termiņa laikā veica izmaiņas konstitūcijā, lai nodrošinātu sev iespēju palikt prezidenta amatā, raksta BBC. Korespondenti vēsta, ka iespēju vēl četrus gadus vadīt valsti viņam nodrošinājusi stingrā politika cīņai pret narkotiku izplatību un kaujiniekiem.

Pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas Uribe paziņoja, ka arī nākotnē turpinās piekopt stingru, konservatīvu politiku. "Pateicoties mūsu karavīru varonībai, mēs turpināsim savu ceļu pretī drošākai Kolumbijai," viņš teica. "Demokrātiska drošība ir sākusi atgūt savu vietu sabiedrībā, ko mums bija atņēmis terorisms."

Prezidents arī paziņoja, ka viņš ir gatavs iesaistīties miera sarunās ar nemierniekiem no Kolumbijas Revolucionārajiem bruņotajiem spēkiem, ja vien tie ir gatavi kompromisiem.

Kolumbijā jau četras desmitgades notiek bruņotas cīņas starp valdību un nemierniekiem, un tajās dzīvības zaudējuši aptuveni 200 000 cilvēku.

Uribe ir uzticams Vašingtonas sabiedrotais. Viņa stingrā politika ir nesusi ievērojamus uzlabojumus valstī – slepkavību skaits pagājušajā gadā, salīdzinot ar laiku pirms trim gadiem, samazinājies uz pusi līdz 15 000, cilvēku nolaupīšanu skaits samazinājies par divām trešdaļām. Kritiķi gan apgalvo, ka Uribe savas valdīšanas laikā nav pievērsis uzmanību sociālajiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!