ASV ir nobažījušās par stāvokli Kubā un Venecuēlā, pēc ierašanās Kolumbijā paziņoja ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa.

Pēc viņas teiktā, šo valstu līderi "novirzījušies no demokrātiskā attīstības ceļa un kā mēnessērdzīgie klejo pa demokrātijai uzticīgo kontinentu".

"Kuba joprojām ir vienīgā valsts, kas nav pārstāvēta Amerikas valstu organizācijā (AVO)," teica Raisa. "Šādi Rietumu puslodes valstis pauž savu attieksmi pret valsti, kas sava līdera kaprīzes dēļ tā arī nav kļuvusi tiesiska," viņa piebilda.

"ASV uzskata, ka visām valstīm ir jāievēro AVO Demokrātiskajā hartā ietvertie principi. Demokrātiski ievēlētām valdībām arī jāvalda demokrātiski," paziņoja Raisa, runājot par ASV un Venecuēlas attiecībām.

"Baltā nama rīcība ir vērsta uz to, lai saņemtu skaidras atbildes uz šādiem jautājumiem: vai Venecuēlā būs brīva prese un neatkarīgs Kongress? Vai šajā valstī tiek ievērotas cilvēktiesības un ņemta vērā opozīcija?" nobeigumā teica Raisa.

ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa devusies braucienā pa Latīņamerikas valstīm un stingras apsardzes pavadībā no Brazīlijas ieradās Kolumbijā. Lai garantētu viņas drošību, tika nolemts izvietot amerikāņu delegāciju ASV vēstniecības teritorijā.

Sagaidāms, ka ceturtdien Raisa risinās sarunas ar Kolumbijas prezidentu Alvaro Uribi un dažādu ministriju vadītājiem. Tajās plānots izskatīt jautājumus, kas saistīti ar nelegālo narkotiku tirdzniecību un sadarbības paplašināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!