Foto: Reuters/Scanpix
Divi ANO miera uzturēšanas spēku īpašā kontingenta karavīri otrdien nogalinātu un vēl 13 ievainoti uzbrukumā no slēpņa Kongo Demokrātiskajā Republikā (Kongo DR), atsaucoties uz ANO paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nogalinātie ir Tanzānijas karavīri. Uzbrukumā, kas notika netālu no Beni pilsētas Ziemeļkivu provincē, aizdomās tiek turēti ar Ugandu saistītie Apvienoto demokrātisko spēku (ADF) islāmistu kaujinieki.

ADF 1990. gadu beigās kalnos Ugandas rietumos izveidoja puritāniska musulmaņu sekta. Tā ir viena no daudzām bruņotajām grupām, kas darbojas ar vērtīgiem izrakteņiem bagātajos Kongo DR austrumos.

Pagājušā gada beigās Kongo DR armijas ar ANO atbalstu sāka ofensīvu pret grupējumu, kad tas tika apsūdzēts vairāk nekā 200 vietējo iedzīvotāju nogalināšanā vairākos slaktiņos.

Uzbrukums ANO īpašo spēku konvojam noticis aptuveni 12 kilometrus no Beni pilsētas. Vēl četri karavīri pēc incidenta ir pazuduši.

ANO miera uzturētāju galvenais uzdevums ir civiliedzīvotāju aizsardzība. Tikmēr uzbrukumu piedzīvojusī ir īpašā iejaukšanās brigāde, kurai ir daudz skaidrāk noteiktas pilnvaras vērsties pret nelegālajām bruņotajām grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!