ASV Kongress ceturtdien apsvēra iespējas piešķirt valsts prezidentam Džordžam Bušam plašākas pilnvaras spēka lietošanai pret teroristiem, kuri piedalījās uzbrukumu organizēšanā pret ASV, paziņoja ASV kongresmenis Ričards Gepharts.
Kongresa demokrātu līderis Gepharts telekompānijai ABC paziņoja, ka trešdien notikušas Baltā nama un kongresa vadības tikšanās, kurās apsvērts šis jautājums, un plānots, ka turpmākas sarunas par to notiks ceturtdien.

"Prezidents ar mums runāja vakar un šodien par to, kāda veida juridiskās pilnvaras, pēc viņa domām, viņam nepieciešamas," ceturtdien paziņoja Gepharts. "Prezidents mums nosūtījis dokumentus, kurus mēs izskatām un kurus šodien apspriedīsim ar viņu un viņa cilvēkiem," viņš sacīja, piebilstot, ka Baltā nama prasība tiek plaši atbalstīta.

"Mēs dosim viņam to, kas nepieciešams, lai atrisinātu šo problēmu, Gepharts sacīja, piebilstot, ka galvenais mērķis ir ļaut prezidentam "atbildēt šajā vardarbībā vainīgajiem".

Gepharts informēja, ka šis jautājums tiks izskatīts abās parlamenta palātās.

"Tas ir kopīgs lēmums.., kas dos viņam juridiskas pilnvaras atbildēt uz šo situāciju un lietot spēku," paziņoja Gepharts.

Bušs lūdz Kongresam ārkārtas finansējumu 20 miljardu ASV dolāru apmerā

ASV prezidents Džordžs Bušs ceturtdien nosūtīja vēstuli Kongresam, lūdzot piešķirt ārkārtas finansējumu 20 miljardu ASV dolāru (12,44 miljardi Ls) apmērā, lai pārvarētu šīs nedēļas uzbrukumu Pasaules Tirdzniecības centram un Pentagonam sekas.

Bušs norādīja, ka nauda, kas tiks piešķirta no 2001. finansiālā gada, kas beigsies 30.septembrī, budžeta, tiks izmantota, "lai cīnītos ar teroristu uzbrukumiem ASV (...) un šādu uzbrukumu sekām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!