Kongresa kontroles pārvalde veiks Pentagonā pilnu auditu pēc tam, kad ASV Aizsardzības ministrijā atklāta kredītkaršu nelikumīga izmantošana. Ziņojumā Pārstāvju palātas valdības reformu komisijai teikts, ka tikai pagājušajā gadā vien militārpersonas un civilpersonas, kurām bija ASV Aizsardzības ministrijas kredītkartes, veikuši ar tām desmit miljonus pirkumu par 5,5 miljardiem ASV dolāru (3,5 miljardiem latu).
Turklāt pēc izvēlētu pārbaužu veikšanas divos militārajos objektos Kalifornijā atklāts, ka tur par Pentagona naudu nopirktas dārgas datorspēles, suņu barība un kosmētika.

Par konkrētas epizodes piemēru kontroles pārvaldes izmeklētāji min kādu jūras kājnieku seržantu, kurš veicis pirkumus par 20 000 ASV dolāru (12 600 latu) un pametis dienestu, neapmaksājot rēķinus.

Audita iniciators senators Čārlzs Graslijs komisijai paziņoja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, divu pagājušo gadu laikā konstatēti vairāk nekā 500 bankas krāpšanas gadījumi, kad izmantotas Pentagonam piederošās kredītkartes.

Kāda no bankām bijusi spiesta norakstīt zaudējumos 59 miljonus dolāru (37 miljonus latu) lielus izdevumus, kas radušies, izmantojot uz viltotu finansu dokumentu pamata izgatavotas Pentagona kredītkartes.

Pārstāvju palātas loceklis republikānis Stīvens Horns, kurš ir audita līdziniciators, aicināja galveno kontroles pārvaldi pārbaudes beigt līdz 1.septembrim. Pēc viņa vārdiem, ir nepieciešams piespiest aizsardzības ministru Donaldu Ramsfeldu izpildīt savu solījumu un padarīt Pentagona finansu sistēmu pārskatāmāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!