Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēla paziņojusi, ka kopš 2017. gada tās bruņotie spēki ir veikuši vairāk nekā 200 gaisa uzbrukumus Sīrijā, raksta "Al Jazeera".

Kāda Izraēlas bruņoto spēku amatpersona atklājusi, ka uzbrukumos izmantotas ap 800 bumbas un raķetes. Galvenie mērķi ir militārās bāzes un infrastruktūra. Izraēlas pārstāvji norādīja, ka uzbrukumi tiek veikti, lai neļautu Irānas spēkiem nostiprināties Sīrijā, vēsta "Al Jazeera".

Arī Izraēlas izlūkdienestu ministrs Israels Kacs ir apstiprinājis, ka veikti vairāk nekā 200 gaisa uzbrukumi. Irānas militāro klātbūtni Sīrijā Kacs nosauca par "sarkano līniju".

Irāna ir viena no galvenajām Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotajām. Teherāna Asada režīmam septiņus gadus ilgstošajā pilsoņu karā ir sniegusi dažāda veida palīdzību, tostarp, militāru.

Irāna ir arī Izraēlas galvenā politiskās ietekmes sāncense reģionā. Jau vairākus gadus Izraēla ir uzskatījusi, ka Irāna sniedz palīdzību Sīrijai, lai kopā ar Libānas grupējumu "Hezbollah" izveidotu pret Izraēlu vērstu fronti. Pirmdien Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans norādīja, ka viņa valsts varētu uzbrukt arī Irānas pozīcijām Irākā, raksta "Al Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!