Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kopš februāra prokrieviskās amatpersonas ir ziņojušas par vismaz 14 sprādzieniem Krievijas okupētajā Mariupoles pilsētā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka sprādzieni notikuši munīcijas glabātuvē lidostā, divās degvielas noliktavās un tērauda rūpnīcā, ko Krievija izmanto kā militāro bāzi. Mariupole atrodas vismaz 80 kilometru attālumā no frontes līnijas.

Krievija, visticamāk, būs nobažījusies, ka zonā, kuru tā, iespējams, iepriekš bija novērtējusi kā neaizskaramu no Ukrainas uzbrukumiem, notiek neizskaidrojami sprādzieni, pieļauj Lielbritānijas ministrija.

Lai gan Mariupole tika teju pilnībā iznīcināta kara pirmajos mēnešos, Krievijai šī pilsēta ir nozīmīga, jo tā ir lielākā pilsēta, kuru 2022. gadā ieņēma okupanti un kuru tie joprojām kontrolē. Tāpat Mariupole atrodas uz nozīmīga loģistikas ceļa, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!