Foto: AFP/Scanpix
Par spīti stingrajiem medību noteikumiem un sodiem par malumedniecību Dienvidāfrikā joprojām tiek nelegāli nogalināti simtiem degunradžu, kuru suga atrodas uz izzušanas robežas, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Kopš gada sākumā malumednieki Dienvidāfrikā ir nogalinājuši 281 degunradzi, no tiem 164 Krjūgera dabas parkā, paziņojusi Dienvidāfrikas Vides aizsardzības ministrija. Ja dzīvnieku nogalināšana turpināsies tādā pašā ātrumā, tad var tikt pārsniegts rekords – 448 nelegāli nomedīti degunradži pagājušajā gadā.

Valstī ir arestēti 176 malumednieki, kurjeri un degunradžu raga tirgotāji, atsaucoties uz ministriju, vēsta "Itar-Tass".

Degunradža rags tiek uzskatīts par dziedniecisku austrumu tautu medicīnā un tā cena sasniedz 50 tūkstošus dolāru (28 tūkstoši latu) par kilogramu. Lai gan zinātnieki jau sen ir pierādījuši, ka degunradža ragam nav brīnumainas ārstnieciskas īpašības un varas iestādes aicina patērētājvalstis neizplatīt mītus par tā spējām, degunradžu medības nav apsīkušas.

Degunradžu populācija Āfrikā ir samazinājusies par 90% kopš 1970. gada. Kontinentā ir palikuši aptuveni 25 tūkstoši degunradžu, norāda "Itar-Tass".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!