Dienvidkorejas autoražošanas uzņēmuma “Kia Motors” darbinieki ir atteikušies strādāt, tādējādi pievienojoties saviem kolēģiem uzņēmumā “Hyundai”, kuri jau iepriekš bija sākuši streikot saistībā ar samaksu un papildus bonusiem, informē ārvalstu mediji.
39% uzņēmuma “Kia Motors” akciju pieder ražotājam “Hyundai”, kura darbinieki streiko jau trešo dienu, un darba pārtraukumi paredzēti arī pārējās nedēļas dienās.

Darbinieki pieprasa lielāku samaksu un labākus darba apstākļus, kā arī veselības apdrošināšanu un citus bonusus.

Streiki abās kompānijās nav nekas neparasts, un arī vadība par tiem īpaši nesatraucas. “Mēs neredzam, ka šādi darbinieku protesti ievērojami ietekmētu mūsu ilgtermiņa darbu,” saka “Kia” preses sekretārs.

Viņš informē, ka plānoto darba pārtraukumu dēļ netiks saražotas 10 569 automašīnas, kas kopā maksā vairāk nekā 97 miljonus ASV dolāru.

Pagājušajā gadā 14 dienu ilga streika dēļ “Kia” zaudēja 280 miljonus dolāru, līdzīgi zaudējumi protesta akcijas dēļ radās arī kompānijai “Hyundai”.

Uzņēmuma vadītāji apgalvo, ka nespēj izpildīt darbinieku prasības, jo degvielas cenas paaugstinās, savukārt pieprasījums ārvalstīs pēc viņu ražotajiem transportlīdzekļiem arvien krītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!