"Korea Aerospace Industries Ltd." (KAI), kas ir Dienvidkorejas vienīgais lidaparātu ražotājs, piektdien paziņoja, ka veicis pirmo no vairākām iznīcinātāju piegādēm Filipīnām, nostiprinot savu statusu kā lidaparātu eksportētājs, raksta "Defence Talk".

Divi "FA-50PH" iznīcinātāji pirmdien pacēlušies gaisā no lidlauka 437 kilometrus no Seulas, lai veiktu 2482 kilometru garo transportēšanas lidojumu uz Filipīnām. Paredzēts, ka lidmašīnas ieradīsies gaisa spēku bāzē "Clark Air Base" sestdien.

Transportēšanas lidojums nozīmē to, ka ar lidmašīnām tiek lidots līdz to galamērķim ar iespējamu nosēšanos, lai uzpildītu degvielu. KAI pārstāvji sacīja, ka šāda piegādes metode prasa rūpīgu plānošanu, jo ir jāņem vērā laikapstākļi un citu valstu gaisa telpas.

Abas lidmašīnas ir daļa no 420 miljonu ASV dolāru vērtas vienošanās starp Seulu un Manilu par 12 "FA-50PH" piegādi.

Divvietīgās virsskaņas lidmašīnas ir "FA-50" vieglo iznīcinātāju, kurus izmanto Dienvidkorejas gaisa spēki, versijas. Lidmašīnas, kas atvasinātas no "T-50", var tikt aprīkotas ar siltumu meklējošām gaisa raķetēm, bumbām un ballistiskajām raķetēm un tām ir automātisks lielgabals.

KAI pārstāvji sacīja, ka šī piegāde veikta saskaņā ar termiņu, par kuru abas puses iepriekš vienojušās, un pārējās 10 lidmašīnas tiks piegādātas 2017. gadā. "Ievērojot piegādes laiku, mēs vairojam mūsu klientu uzticību un pārliecību." Uzņēmums spēja ievērot piegādes termiņu, kad Indonēzijai pārdeva 16 "T-16" iznīcinātājus.

Uzņēmums apgalvo, ka strādā arī pie piegādes termiņu ievērošanas pasūtītājiem no Irākas un Taizemes. "Korea Aerospace Industries Ltd." līdz šim saņēmis 133 lidaparātu pasūtījumus no Indonēzijas, Turcijas, Peru, Irākas un Taizemes, un to kopējā vērtība ir aptuveni 3,3 miljardi ASV dolāru.
Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka pašreiz ir vienošanās procesā ar Peru un Botsvānu par "T-50" pārdošanu, kā arī meklē jaunus klientus Eiropā, Āzijā, Āfrikā un Latīņamerikā "KT-1" modeļu tirdzniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!