Lielbritānijā kāds Kornvolas jokdaris izveidojis interneta mājaslapu, lai pievilinātu tūristus pludmalei, kura patiesībā neeksistē.
Neeksistējošās Porthemmetas pludmales mājaslapā tā aprakstīta kā labākā pludmale Kornvolas grāfistē un vienīgā Lielbritānijā, kurā atļauts sauļoties bez peldkostīma augšdaļas.

Mājaslapā citēti populārā britu komiķa Bila Odija it kā teiktie vārdi: "Porthemmeta un tās apkārtne ir viena no pēdējiem palikušajiem Britu salu dārgumiem."

Tomēr tās nosaukums vietējiem iedzīvotājiem joku atklāj, jo pludmales nosaukuma sastāvdaļa 'emmet' Kornvolā tiek lietota kā noniecinošs tūristu apzīmējums.

Mājaslapā neattapīgajiem apmeklētājiem stāstīts, ka ar vārdu "emmet" apzīmē cilvēku, kurš mīl Kornvolu, un dots padoms tūristiem sarunās ar vietējiem iedzīvotājiem sevi dēvēt par 'emmet'.

Iedomātās pludmales mājaslapā rakstīts: "Kornvolā ir tāds joks - vietējie iedzīvotāji izliekas, ka nezina, kur atrodas Porthemmetas pludmale. Neļaujiet sevi apmuļķot."

Mājaslapu izveidojis Kembridžas Universitātes absolvents vārdā Džontijs Heivuds, no Truro pilsētas Kornvolā, kurš teica: "Sūtīt tūristus meklēt iedomātu pludmali ir smieklīgi. Kad daudzi Kornvolas iedzīvotāji par to uzzinās, tas būs vēl smieklīgāk."

Viens no tūristiem atzinis: "Es nekad neesmu redzējis, ka kāds būtu tik nelaipns kā Kornvolas iedzīvotāji. Viņi priecājas par tūristiem, bet tajā pašā laikā izsmej viņus."

Bet Malkolms Bels no vietējās tūrisma veicināšanas organizācijas "South West Tourism" teica: "Es esmu pārliecinās, ka cilvēki sapratīs Anglijas dienvidrietumu humoru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!