Foto: EPA/Scanpix/LETA

Brazīlijas lielākajā pilsētā Sanpaulu 2021. gada februārī paredzētais karnevāls koronavīrusa pandēmijas dēļ tiek atlikts uz nenoteiktu laiku, piektdien, 24. jūlijā, pavēstīja Sanpaulu mērs Brunu Kovass.

"Gan sambas skolas, gan karnevāla ielu svinību organizētāji saprot, ka nav reāli nākamgad februārī sarīkot karnevālu," preses konferencē sacīja mērs.

Par līdzīga lēmuma pieņemšanu šobrīd spriež arī Riodežaneiro, kur notiek Brazīlijas lielākais karnevāls, kas ir viens no slavenākajiem pasaulē.

Brazīlijā, valstī ar 210 miljoniem iedzīvotāju, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 85 000.

Sanpaulu štats valstī ir uzliesmojuma epicentrs, un tur reģistrēta ceturtā daļa nāves gadījumu. Arī Riodežaneiro štats pandēmijā cietis smagi.

Kovass konkrēti neminēja, kad karnevāls varētu notikt, bet pieļāva, ka tās varētu būt "maija beigas vai jūlija sākums".

Kaut arī karnevāls Sanpaulu, pilsētā ar 12 miljoniem iedzīvotāju, nav tik slavens kā Rio, arī tas pēdējo gadu laikā kļuvis par vērienīgu pasākumu, kurā piedalās vairāki desmiti tūkstoši svinētāju.

Sanpaulu jau atlikusi jūnijā paredzēto geju praida parādi, kas ir viena no lielākajām pasaulē, kā arī no jūlija uz novembri atlikusi "Maršu Jēzum", kas katru gadu piesaista divus miljonus cilvēku.

Sanpaulu štats piektdien pavēstīja, ka vēl uz divām nedēļām līdz 10. augustam tiek pagarināts izolācijas prasību termiņš.

Brazīlijā trešo dienu pēc kārtas jauno inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 50 000, piektdien pavēstīja Veselības ministrija, līdz ar to kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits kopš epidēmijas sākuma sasniedzis vismaz 2,3 miljonus.

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru sākotnēji Covid-19 raksturoja kā "vieglu gripu", valsts iedzīvotājos radot apjukumu saistībā ar epidēmijas nopietnību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!