Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai pastiprinātu pasākumus pret jaunā koronavīrusa izplatību, Lietuvas lidostās un Klaipēdas jūras ostā no pirmdienas sākuši dežurēt Lietuvas Bruņoto spēku Mierlaika operāciju spēku karavīri, paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Tā norādījusi, ka militārpersonas veiks kontroli, konsultēs cilvēkus, kuri atgriežas no vīrusa skartajām teritorijām, vāks informāciju, kā arī palīdzēs Nacionālajam sabiedrības veselības centram īstenot izolācijas pasākumus.

Dežurēs arī Viļņas, Kauņas un Klaipēdas vienību zemessargi.

Militārpersonas ir instruējuši mediķi, viņi apgādāti ar aizsardzības līdzekļiem.

Plānots, ka visos četros objektos vienlaicīgi dežurēs 35 cilvēki.

Jau ziņots, ka piesaistīt karavīrus cilvēku kontrolē lidostās un Klaipēdas ostā piektdien nolēma Lietuvas valdības Ārkārtas situāciju komisija. Veselības ministrs Aurēlijs Verīga pēc komisijas sēdes žurnālistiem teica, ka militārpersonas lidostās vāks to cilvēku kontaktinformāciju, kuri ierodas no reģioniem, kuros konstatēts jaunais koronavīruss.

Jau ziņots, ka piektdien kādai Šauļu rajona iedzīvotājai, kas bija atgriezusies no konferences Itālijas ziemeļu pilsētā Veronā, konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19". Tas ir līdz šim vienīgais Lietuvā konstatētais "Covid-19" gadījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!