Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Saslimšanas gadījums ar koronavīrusu atklāts arī Tibetā un tas nozīmē, ka tagad vīruss fiksēts visās Ķīnas provincēs, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Ķīnā kopumā ir 23 provinces. Ķīnas veselības nozares amatpersonas vēstījušas, ka valstī kopš 29. janvāra kopumā fiksēti 7711 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu. Vīruss izplatījies vēl vismaz 16 valstīs un tas laupījis 170 cilvēku dzīvības.

Ceturtdien notiks Pasaules Veselības organizācijas (PVO) sanāksme, kurā spriedīs par to, vai vīrusa uzliesmojuma dēļ nepieciešams izsludināt starptautisku ārkārtas stāvokli veselības nozarē.

“Lai gan [saslimušo] skaits ārpus Ķīnas joprojām ir relatīvi mazs, pastāv daudz lielāka [vīrusa] uzliesmojuma potenciāls,” norādīja PVO ģenerāldirektors.

Koronavīruss izraisa smagu elpceļu infekciju un tā ārstēšanai nav vakcīnas vai specifisku metožu. Vairums mirušo ir vecāka gadagājuma ļaudis ar jau esošām elpošanas problēmām. Tiek uzskatīts, ka vīruss izplatījies no nelegāli tirgotiem savvaļas dzīvniekiem Uhaņas zivju tirgū.

Vīrusa uzliesmojuma dēļ vairākas starptautiskas aviokompānijas, tostarp "British Airways" un "Air Canada" atcēlušas lidojumus uz Ķīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!