Foto: AFP/Scanpix/LETA

Koronavīruss turpina izplatīties un jaunu gadījumu skaits ar "Covid-19" ārpus Ķīnas pat kļuvis straujāks par Ķīnā esošo un jaunie slimības epicentri ir Dienvidkoreja, Itālija un Irāna.

Ceturtdien par pirmajiem saslimušajiem ziņo Igaunija, Norvēģija un Dānija.

Koronavīrusa paveida oficiāli apstiprināto upuru skaits līdz 27. februāra pulksten 14.30 pēc Latvijas laika ir 2804, bet inficēti 82 171, no kuriem Ķīnā – 78 497, ziņo Džonsa Hopkinsa universitātes Sistēmu zinātnes un inženierijas centra speciālisti, kuri apkopojuši Pasaules veselības organizācijas, kā arī Ķīnas, ASV un Eiropas slimību kontroles un novēršanas centru datus. Vienlaikus aug arī izārstēto skaits, sasniedzot 33 129.

Iepazīstinām ar aktuālākajiem lēmumiem, kas pasaulē pieņemti vīrusa izplatības dēļ.

Japānā:

Japānā no pirmdienas līdz marta beigām tiks slēgtas visas skolas, lai novērstu jaunā koronavīrusa "Covid-19" izplatību, ceturtdien paziņoja valdība.

Japānas premjerministrs Sindzo Abe paziņoja, ka aicinājis slēgt visas pamatskolas un vidusskolas līdz pavasara brīvdienu sākumam marta beigās. Šis solis skars 12,8 miljonus skolēnu 34 847 valsts skolu, paziņoja Izglītības ministrija.

Japānā ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficējušies vairāk nekā 890 cilvēki, tostarp 705 inficēšanās gadījumi apstiprināti uz kruīza kuģa "Diamond Princess", kam koronavīrusa dēļ šomēnes tika noteikta karantīna. Ceturtdien tika apstiprināts astotais nāves gadījums no "Covid-19".

Saūda Arābijā:

Saūda Arābija koronavīrusa draudu dēļ ceturtdien apturēja svētceļnieku vīzas, kas izsniegtas islāma svētās pilsētas Mekas apmeklēšanai, paziņoja Ārlietu ministrija.

Valdība "uz laiku aptur ierašanos karalistē ar mērķi veikt umru un apmeklēt Pravieša mošeju," teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā. Umra ir musulmaņu svētceļojums uz Meku, kuru var veikt jebkurā gada laikā atšķirībā no hadža, kuram ir noteikti datumi pēc mēness kalendāra.

Umrā katru mēnesi dodas desmitiem tūkstoši islāmticīgo no visas pasaules. Ārlietu ministrija arī paziņoja, ka aptur vīzas tūristiem no valstīm, kur jaunais koronavīruss rada "briesmas".

Dienvidkorejā:

Savukārt ASV un Dienvidkoreja ceturtdien paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ ir atlikušas ikgadējās kopīgās militārās mācības. Par manevru atlikšanu pavēstīja Dienvidkorejas bruņoto spēku ģenerālštābs un ASV armija Dienvidkorejā, nākot klajā ar kopīgu paziņojumu.

Manevri atlikti pēc tam, kad Dienvidkoreja paziņoja par 21 jaunu inficēšanās gadījumu savā armijā un ASV armija informēja, ka ar koronavīrusu inficējies viens no 28 500 amerikāņu karavīriem Dienvidkorejā.

ASV un Dienvidkoreja pirmdien bija paziņojušas, ka apsver iespēju sašaurināt pavasarī plānotās kopīgās militārās mācības. Abas valstis jau bija ievērojami sašaurinājušas tradicionālos kopīgos manevrus, lai atvieglotu ASV kodolsarunas ar Ziemeļkoreju. Pavasarī bija plānots rīkot komandposteņu koordinācijas mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!