Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa uzliesmojumā pieaudzis līdz 304 cilvēkiem, un reģistrēts arī viens nāves gadījums Filipīnās, kur miris Ķīnas pilsonis no epidēmijas epicentra Uhaņas, svētdien paziņoja varasiestādes.

Nāves gadījums Filipīnās ir pirmais, kad ar jauno vīrusu kāds miris ārpus Ķīnas. Mirušais ir 44 gadus vecs vīrietis, kas tika ievietots slimnīcā 26. janvārī. Arī viņa ceļabiedre - 38 gadus veca sieviete, kas arī ir Ķīnas pilsone no Uhaņas, ir saslimusi ar jauno vīrusu un atrodas slimnīcā. Abi ieradušies Filipīnās 25. janvārī.

Filipīnas sestdien aizliedza iebraukt valstī visiem citu valstu pilsoņiem, kas ierodas no Ķīnas.

Savukārt Ķīnā ar jauno koronavīrusu mirušo skaits pieaudzis līdz 304 cilvēkiem, jo aizvadītajā diennaktī miruši 45 cilvēki, svētdien ziņo Ķīnas mediji, atsaucoties uz valdības publiskoto statistiku.

Aizvadītajā diennaktī Ķīnā reģistrēti 2589 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno vīrusu, līdz ar to inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 14 380. Lielākā daļa inficēšanās gadījumu konstatēti Hubei provincē Ķīnas centrālās daļas austrumos.

Uhaņā un citās Hubei provinces pilsētās ir noteikta karantīna.

Arī Veņdžou pilsētā , kas atrodas dienvidaustrumu provincē Džedzjanā, svētdien noteikti karantīnas pasākumi. Iezīvotājiem dots rīkojums uzturēties mājās, un tikai viens mājsaimniecības loceklis reizi divās dienās drīkst iziet ārā, lai iegādātos nepieciešamās preces.

Džedzjanā reģistrēts 661 inficēšanās gadījums, no tiem 265 gadījumi reģistrēti Veņdžou. Līdz ar to Džedzjanā ir lielākais inficēšanās gadījumu skaits ārpus Hubei.

Ārpus Ķīnas apstiprināti vairāk nekā 100 inficēšanās gadījumi vairāk nekā 20 valstīs. Nedēļas nogalē par pirmajiem inficēšanās gadījumiem paziņoja Lielbritānija, Zviedrija un Krievija.

Starp aviokompānijām, kas pārtraukušas reisus uz Ķīnu, ir "Air Canada", "Air France", "American Airlines", "British Airways", "Delta". "Finnair", KLM, "Lufthansa", "Qantas", SAS, "Turkish Airlines" un "United Airlines".

Sauszemes robežas ar Ķīnu slēgušas Krievija, Kirgizstāna, Mongolija un Nepāla.

Jau ziņots, ka ANO Pasaules Veselības organizācija 30.janvārī izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!