Atpūtnieki, kas dodas uz Korsiku (Francija) skaisto pludmaļu, gleznaino līču un pārgājienu dēļ, turpmāk savā programmā var iekļaut arī kultūras dzīves pasākumus, jo jūlijā pēc gadiem ilgas dīkstāves atkal tiek atklāti trīs nozīmīgi mākslas muzeji.

Feša daiļo mākslu muzejā, kas atrodas galvenajā Ajačo salā, apkopota pasaulē otra lielākā itāļu glezniecības kolekcija aiz Luvras, tostarp Ticiāna, Botičelli un Veronēzes mākslas darbi. Ekspozīcijas objekti muzejā nonākuši no Jozefa Feša, Napoleona radinieka, kolekcijas, kas to dāvināja muzejam. Fešam piederēja lielākā privātā mākslas darbu kolekcija, kāda jebkad eksistējusi.

Feša kolekcija iepriecina kultūras draugus arī mūsdienu mākslas muzejā Kortē, kas ir salas vienīgā nozīmīgā pilsēta, kas neatrodas piekrastē. Šajā muzejā apskatāmi Daniela Burena un Pistoleto mākslas darbi. 2001. gadā kolekcija cieta ugunsgrēkā, tāpēc daudziem no saglabātajiem ekspozīcijas objektiem bija nepieciešama pamatīga restaurācija.

Savukārt tautas mākslas draugi var paviesoties jaunatklātajā Tautas mākslas muzejā Bastijā, kas atvērts pēc vairāku gadu ilgušiem remontdarbiem. Tajā apskatāmi seni ieroči, manuskripti un apģērbi. Muzejs atrodas kādreizējā gubernatora pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!