Foto: AFP/Scanpix

Korsikas tiesa piektdien piespriedusi pieciem vīriešiem līdz diviem gadiem ilgus cietumsodus par iesaistīšanos masu kautiņā, kas izraisīja burkini aizliegumu. Nekārtības izcēlās 13. augustā Sisko pilsētiņā, Korsikas ziemeļos, kad tūristi pludmalē sāka fotografēt vairākas burkini tērptas sievietes.

Kautiņā iesaistījās vietējie jaunieši un imigranti no Ziemeļāfrikas. Lai viņus izšķirtu un atjaunotu kārtību, bija nepieciešams vairāk nekā 100 policistu. Sadursmēs tika ievainoti pieci cilvēki.

Lai paustu atbalstu diviem vietējiem iedzīvotājiem, kuriem tika izvirzītas apsūdzības reizē ar trim marokāņu imigrantiem, ceturtdien pie tiesas nama Bastijā bija sapulcējušies simtiem cilvēku.

Vienam marokānim tika piespriesti divi gadi cietumā par bruņotu vardarbību, bet diviem viņa brāļiem - sešus mēnešus ilgs nosacīts sods. Vietējiem apsūdzētajiem tika piespriesti attiecīgi gadu un astoņus mēnešus ilgi nosacīti sodi.

Tiesā klāt bija tikai viens no apsūdzētajiem marokāņiem, pārējie apgalvoja, ka baidās par savu drošību pēc vairākām pret imigrantiem vērstām demonstrācijām.

Francijā aptuveni 30 pilsētas ir pieņēmušas visu augumu nosedzošo peldkostīmu jeb burkini aizliegumu, lai gan vairumā gadījumu Francijas augstākās administratīvās tiesas instance - Valsts padome - ir to atcēlusi.

Tomēr Sisko gadījumā tiesa atļāva aizliegumu paturēt spēkā, pamatojot to ar nepieciešamību garantēt sabiedrības drošību, lai gan prokurori noraidīja tiešu saistību starp masu kautiņu pludmalē un burkini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!