Bruņoti uzbrucēji ir nošāvuši četrus čigānus dažas dienas pēc viņu atgriešanās kādā Kosovas ciemā, paziņoja ANO policijas spēku Kosovā preses sekretārs Dereks Čapels.
Četri nogalinātie ar šautām brūcēm tika atrasti ceturtdien Doševacas ciemā 20 kilometrus uz rietumiem no Prištinas. Tas ir briesmīgākais vardarbības akts Kosovā kopš 28.oktobrī notikušajām vēlēšanām.

Trīs nošautie čigāni bija ģimeņu galvas, bet ceturtais bija 16 gadus vecs zēns. Nošauto ģimenes vēl nebija atgriezušās ciemā.

Aškaeli grupas čigāni Kosovas kara laikā atstāja Doševacu un atgriezās tikai pirmdien pēc vairāk nekā 17 mēnešiem. Viņi dzīvoja teltīs, ceļot no jauna savas mājas ar Skotijas labdarības organizācijas un ANO bēgļu lietu organizācijas UNHCR atbalstu.

Doševacas ciems atrodas kalnos pie Drenicas ielejas, kur agrāk bija nostiprinājušies Kosovas Atbrīvošanas armijas partizāni, un tā iedzīvotāju vairākums ir albāņi.

ANO izveidotās Kosovas administrācijas vadītājs Bernārs Kušnērs un NATO vadīto Kosovas miera spēku komandieris ģenerālleitnants karlo Kabidžosu ceturtdienas vakarā ieradās nozieguma vietā.

Kopš 28.oktobrī notikušajām vēlēšanām Kosovā ir nogalināti seši albāņi, četri čigāni un viens serbs bruņotos uzbrukumos, no kuriem daži bija ar etniskiem motīviem, bet citus izraisīja ģimenes strīdi un politiska sāncensība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!