Dienvidslāvijas prezidents Vojislavs Koštunica otrdien paziņoja, ka ir gatavs sarunām ar Kosovas Demokrātiskās līgas (KDL) līderi Ibrahimu Rugovu par Kosovas provinces nākotni.
KDL uzvarēja sestdien notikušajās Kosovas pašvaldību vēlēšanās, kuras vairākums provinces etnisko albāņu uzskata par pirmo soli pretī Kosovas neatkarībai.

"Esmu gatavs visa veida sarunām. Nav tādu durvju, pie kurām es varētu klauvēt, tādēļ, protams, man būs dialogs ar Rugovu", preses konferencē Oslo pēc tikšanās ar Norvēģijas premjerministru Jensu Stoltenbergu sacīja Koštunica.

Kosova juridiski skaitās Dienvidslāvijas province, bet kopš pērnā gada jūnija, kad provincē ieradās NATO miera uzturēšanas spēki, tajā darbojas ANO administrācija.

Svētdien Koštunica sacīja, ka Dienvidslāvija nevar atzīt Kosovas vēlēšanu rezultātus, jo tajās nepiedalījās 100 tūkstoši Kosovas serbu.

Rugovas KDL vēlēšanās ieguva 58,13 procentus balsu. Šīs bija pirmās vēlēšanas Kosovas provincē kopš pērn notikušajiem NATO aviācijas uzlidojumiem Dienvidslāvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!