Kosova nekad nebūs neatkarīga valsts, lai kāds spiediens netiktu izdarīts uz Serbiju, - šādu apgalvojumu svētdien Belgradā izteica Serbijas premjerministrs Vojislavs Koštuņica, uzrunādams savas Serbijas Demokrātiskās partijas (DSS) kongresu.
Šie viņa vārdi, ko citē ziņu aģentūra "Beta", izskanēja tikai dažas stundas pirms tam, kad Briselē starptautisko vidutāju klātbūtnē sākās Serbijas un Kosovas sarunu otrā kārta par Kosovas nākotni.

Serbijas premjers noraidīja pieņēmumus, ka Belgrada varētu piekāpties Kosovas jautājumā apmaiņā pret ātrāku ceļu uz Eiropas Savienību.

"Kosova nekad nekļūs par neatkarīgu valsti - lai arī kādam spiedienam, noteikumiem un draudiem tiktu pakļauta Serbija," paziņojis Koštuņica. "Kosova varētu iegūt neatkarību vienīgi tad, ja to vai nu atzītu Serbija, vai arī ja Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padome pārkāptu ANO statūtus. Visa pasaule labi zina, ka Serbija Kosovas neatkarību neatzīs un Drošības padome ANO statūtus nepārkāps. Tas nozīmē, ka Kosova nekad nebūs neatkarīga un nekļūs par ANO dalībvalsti."

DSS kongress gatavojas balsot par partijas programmu, kas iezīmētu nepārprotamu pavērsienu orientācijā no Rietumiem uz Krieviju, ietverot arī iebildumus pret Serbijas dalību NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!