Serbijas premjerministrs Vojislavs Koštuņica piektdien atzina, ka valdībā ir iestājusies dziļa krīze.
Koštuņicas koalīcijas partneri Serbijas valdībā ceturtdien noraidīja opozīcijas ultranacionālistu iesniegto rezolūciju par attiecību saraušanu ar ES, ko atbalstīja premjerministra Serbijas Demokrātiskā partija (DSS).

Koštuņica uzstāj, lai Serbija par galveno mērķi izvirza cīņu par Kosovu, ceļu uz ES atstājot otrajā vietā. Viņa Serbijas Demokrātiskā partija (DSS) kopā ar opozīcijā esošo ultranacionālistu Serbu radikālo partiju (SRS) izstrādāja kopīgu rezolūciju attiecībā uz Kosovu, aicinot to vienbalsīgi apstiprināt parlamentā.

Rezolūcija, kurai atbalstu paudusi DSS un Slobodana Miloševiča Sociālistu partija, nosaka, ka sarunas par iestāšanos ES var turpināt tikai tādā gadījumā, ja ES atzīst Kosovu par daļu no Serbijas.

Taču rezolūciju neatbalsta Serbijas proeiropiskā nometne prezidenta Borisa Tadiča vadībā. Prezidenta Demokrātiskajai partijai un reformistu partijai "G17 Plus" Ministru kabinetā ir vairākums, bet parlamentā mazākums, ja DSS apvienojas ar opozīcijas nacionālistiem un sociālistiem.

Koštuņicas partneri ceturtdien Ministru kabineta sēdē nobloķēja rezolūcijas nodošanu parlamentam.

"Es vairāk neuzticos koalīcijas partneriem (...), ka viņi godīgi cīnās par Kosovas glābšanu. Serbijas valdībā ir iestājusies dziļa krīze," piektdien paziņoja Koštuņica.

Koštuņica var izveidot jaunu vairākuma valdību ar ultranacionālistiem SRS un Sociālistisko partiju, lai izvairītos no pirmstermiņa vēlēšanām.

Premjerministra partija nākamās nedēļas sākumā lems par tālāko rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!