Kompānija "KPMG Consulting Inc." parakstījusi galīgo līgumu, ar kuru tā pērk auditorfirmas "Arthur Andersen y Cia" biznesa konsultatīvo struktūru Spānijā. Darījuma noteikumi netiek atklāti, vēsta aģentūra AP.
Trešdien paziņojumā presei "KPMG Consulting" norāda, ka tā gatavojas pabeigt darījumu 1.augustā.

"Arthur Andersen" consultatīvajam dienestam Spānijā ir 22 parteri un 750 profesionāļi un 2001.gadā tās tīrie ieņēmumi pārsniedza 50 miljonus dolāru (30,2 miljoni latu).

Šis darījums ir iekļauts KPMG 8.maija nodomu vēstulē, kurā tā KPMG izteikusi gatavību iegādāties līdz 23 neatkarīgo "Andersen" konsultatīvo struktūru visā pasaulē. Tajā ietilpa arī pagājušajā mēnesī noslēgtais darījums, kurā tā par 63 miljoniem dolāru iegādājās "Arthur Andersen LLP" konsultatīvās operācijas ASV.

Vienlaikus "KPMG Consulting" paziņojusi, ka tā pabeigusi Šveices firmas "Andersen Worldwide" biznesa konsultatīvās struktūras iegādi. Šai biznesa konsultatīvajai struktūrai bija 9 partneri, 160 profesionāļi un tā 2001.finansu gadā deva vairāk nekā 25 miljonus dolāru tīro ieņēmumu.

Sarunas par citu konsultatīvo struktūru iegādi no "Andersen" firmām turpinās, ziņo "KPMG Consulting".

Jūnijā Hjūstonas zvērināto tiesa atzina, ka "Arthur Andersen" krimināli kavēja "Enron Corp." audita izmeklēšanu.

Trešajā ceturksnī, kas beidzās 31.martā, "KPMG Consulting" ieņēmumi bija 582,3 miljoni dolāru un tīrā peļņa - 23,7 miljoni dolāru jeb 15 centi uz vienu akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!