Foto: Reuters/Scanpix
Negodīgi lietpratēji izmanto sociālā tīkla "Facebook" lietotājus, lai iedzīvotos uz ziņas par "Apple" dibinātāja Stīva Džobsa nāvi rēķina, ceturtdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Krāpnieki izplatījuši "Facebook" paziņojumu, ka lietotāji var pretendēt uz kādu no 50 bezmaksas planšetdatoriem "iPad" , ja "uzklikšķinās" uz paziņojumā norādītās saites , kas saīsināta, izmantojot populāro resursu "Bit.ly". Tomēr, nospiežot uz saites, lietotāji nonāk reklāmas mājas lapā, kam nav saistības ar "Apple" vai Džobsu. Šādi "iekrituši" jau vairāk nekā 20 000 "Facebook" lietotāju.

Kā skaidro eksperti, krāpnieki pelna, pateicoties datu plūsmai, ko tiem izdevies novirzīt no "Facebook" uz reklāmas satura lapu.

Jau ziņots, ka regulāri notiek mēģinājumi ekspluatēt sociālo tīklu lietotāju interesi par aktuāliem notikumiem. Tā martā tika izveidotas viltus saites uz resursiem, kuros it kā varot vērot ainas no Japānu skārušas 9,0 ballu zemestrīces un cunami postījumus.

Kā ziņots ASV datortehnoloģiju kompānijas "Apple Inc." dibinātājs Stīvs Džobss trešdien, 5. oktobrī, miris no aizkuņģa dziedzera vēža 56 gadu vecumā. . "Mēs ar dziļām skumjām paziņojam, ka Stīvs Džobss šodien miris," paziņoja Kalifornijā bāzētās firmas direktoru padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!