Ķīnas vadība izdeva rīkojumu 60 000 eksāmenu telpās ierīkot videokameras, lai nepieļautu krāpšanos universitāšu iestājeksāmenos, piektdien vēsta BBC.

Pēdējā laikā dažus abiturientus pieķēra, izmantojot dažādas modernas elektroniskas ierīces, ieskaitot mikroskopiskus radiouztvērējus.

Nākamnedēļ trīs dienu laikā vairāk nekā desmit miljoni ķīniešu kārtos augstskolu iestājeksāmenos. Konkurss tajos ir milzīgs, un iestāšanās pārbaudes tiek uzskatītas par nopietnu brīdi jaunu cilvēku dzīvē.

Mikroskopiskie radiouztvērēji, mobilie telefoni, nelikumīgi iegūtas eksāmenu lapas ir tikai dažas no iespējamām krāpšanas metodēm, kas atklātas pēdējā laikā.

Kā ziņots, šogad aprīlī Ķīnā cietumā ievietoti astoņi vecāki un skolotāji, kuri izmantojuši augstās tehnoloģijas, lai palīdzētu bērniem nokārtot iestājeksāmenus koledžā.

Apsūdzētos atzina par vainīgajiem valsts noslēpumu izpaušanā un piesprieda viņiem no sešiem mēnešiem līdz trīs gadiem cietumā.

Kāda vecāku grupa pierunāja skolotājus nosūtīt viņiem pa faksu eksāmena jautājumus, tiklīdz tie tiek atklāti. Ar sešiem koledžas studentiem tika sarunāts, ka viņi uz šiem jautājumiem atbildēs. Eksāmena atbildes vecāki bērniem nodeva pa mobilajiem telefoniem - jauniešiem bija līdzi miniatūras austiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!