Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Sestdien Krasnojarskas apgabalā, Krievijā, avarējis Krievijas helikopters. Negadījumā gājuši bojā 18 cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Krievijas amatpersonas norādījušas, ka helikopters "Mi-8" nogāzies ap pulksten 10.20 pēc vietējā laika. Avārija notikusi apmēram 180 kilometrus no Igarkas apdzīvotās vietas.

Sīkākas detaļas pašlaik netiek atklātas. Krievijas mediji, atsaucoties uz avotiem, apstiprina, ka negadījumā gājuši bojā trīs apkalpes locekļi un 15 pasažieri.

Helikopters vedis strādniekus uz naftas ieguves vietu. Tiek pieļauts, ka transportlīdzeklis ar lāpstiņām aizķēris citam helikopteram piekārtu kravu. Krievijas transporta ministrija, atsaucoties uz ziņu aģentūru AFP, norādījusi, ka otrs helikopters droši nolaidies, un incidents noticis "normālos" laika apstākļos.

Avārijas iemesls šobrīd vēl nav noskaidrots. Tikusi uzsākta izmeklēšana.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko apstiprina, ka pašlaik norit izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas izraisījis avāriju un, vai drošības norādījumi tikuši pārkāpti.

Abi helikopteri pieder Krievijas kompānijai "Utair". Arīdzan atgūti helikoptera melnās kastes lidojuma ieraksti, kas negadījuma rezultātā ir neskarti, ziņo BBC, atsaucoties uz Krievijas ziņu aģentūru TASS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!