Foto: AFP/Scanpix
Drošības pasākumos Kalē ostā, Francijā, ir jāiesaista armija, lai kravas automašīnu šoferi tiktu pasargāti no nelegālo imigrantu vardarbības, svētdien britu raidsabiedrībai BBC sacīja Lielbritānijas kravu pārvadājumu uzņēmuma "Road Haulage Association" izpilddirektors Ričards Bernets.

Sestdien Kalē vairāk nekā 100 nelegālo imigrantu izdevās ielauzties britu uzņēmuma "P&O Ferries" prāmī.

"Šokējošais drošības pārkāpums skaidri parāda, ka imigrantu jukas Kalē un tās apkārtnē nerisina. Tagad ir pienācis laiks varasiestādēm to atzīt un atsaukties mūsu prasībām par to, ka drošības pasākumos ostā un tai līdzās ir jāiesaista Francijas armija," sacīja Bernets.

"Imigrantu skaits nometnē ir strauji pieaudzis, uzbrukumu skaits - vardarbīgu uzbrukumu skaits šoferiem - ir strauji pieaudzis, un mēs tagad pēc vakardienas incidenta uzskatām - vienreiz pietiek, diskusiju laiks ir beidzies, ir pienācis laiks rīcībai," uzsvēra pārvadātāju pārstāvis.

Sestdienas incidents notika demonstrācijas gaitā, kas bija sarīkota netālu no ostas izveidotās nelegālo imigrantu nometnes iemītnieku atbalstam.

Nometnē mitinās aptuveni 4000 cilvēku, kas nav atmetuši cerību nokļūt Lielbritānijā, lai tur lūgtu patvērumu. Pārsvarā tie ir imigranti no Ziemeļāfrikas un Tuvajiem Austrumiem.

Nelegālo imigrantu nometnē Kalē varētu slēpties grupējuma "Daesh" džihādisti, pagājušajā nedēļā atzina Lielbritānijas policijas bijušais pretterorisma dienesta priekšnieks Kevins Hērlijs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!