Foto: RIA Novosti/Scanpix
Viens no redzamākajiem Krievijas opozīcijas līderiem un prezidenta Vladimira Putina kritiķiem Aleksejs Navaļnijs, kuram trešdien jāstājas tiesas priekšā, otrdien pauda pārliecību, ka Putina režīms tuvāko divu gadu laikā varētu krist.

Prāva tā dēvētajā "Kirovļes" lietā, kurā Navaļnijs ir apsūdzēts par līdzekļu piesavināšanos, sāksies 17.aprīlī Kirovā. Navaļnijs uzstāj, ka viņam izvirzītajās apsūdzībās nav vainīgs, un ir pārliecināts, ka Putins šajā krimināllietā "personīgi dod rīkojumus".

Aktīvistam uzrādītas apsūdzības par 16 miljonu rubļu (276 800 latu) lielu zaudējumu nodarīšanu mežrūpniecības uzņēmumam "Kirovļes".

Navaļnijs intervijā tīmekļa laikrakstam "Gazeta.ru" izteica pārliecību, ka viņš tiks atzīts par vainīgu uzrādītajās apsūdzībās, un norādīja, ka ir "pilnīgi iespējams," ka viņam tiks piespriesta reāla brīvības atņemšana.

"Vai nu mēs padzīsim viņus [varasiestādes], vai arī viņi mūs ieslodzīs. Visticamāk, viņi mūs visus ieslodzīs, un tad mēs viņus padzīsim," prognozēja 36 gadus vecais aktīvists. "Šī sistēma sabruks, taču tam varētu būt vajadzīgi vairāki gadi. Mūsu uzdevums ir šo brīdi pietuvināt."

"Pērn es teicu, ka šī sistēma nepastāvēs ilgāk par pusotru vai diviem gadiem. Šobrīd manas prognozes ir pesimistiskākas, taču es joprojām neprognozēju ilgāk par diviem gadiem," sacīja Navaļnijs.

Navaļnijs arī norādīja, ka nav nemazāko šaubu, ka jau ir pieņemts lēmums viņu notiesāt. Vienīgais neatbildētais jautājums - vai viņam tiks piespriests cietumsods vai arī nosacīta brīvības atņemšana.

Pēc aktīvista domām, tiesas process varētu ilgt vairākus mēnešus. Navaļnijs atklāja, ka ir pilnībā sagatavojies tiesai un viņa kolēģi jau Kirovā noīrējuši dzīvokli, kurā uz tiesas procesa laiku tiks ierīkots viņa atbalsta štābs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!