Krievijas televīzijas "Pirmais kanāls" pārraidījis sižetu, kurā kāda bēgle no Ukrainas stāsta, ka Nacionālās gvardes karavīri no prokrieviskajiem kaujiniekiem atbrīvotajā Slovjanskā krustā piesituši bērnu.

Bēgļu nometnē Krievijas Rostovas apgabalā intervētā sieviete, kas identificēta kā četru bērnu māte Gaļina no Slovjanskas apgalvo, ka Ukrainas spēku ienākšanas dienā iedzīvotāji sapulcināti pilsētas galvenajā laukumā, kur viņiem bijis jānoskatās publiskā nāvessodā.

"Paņēma bērnu - trīsgadīgu puisīti biksītēs un krekliņā, kā Jēzu piesita. Viens sita, divi turēja. Un tas viss mātes acu priekšā," stāsta sieviete, piebilstot, ka bērns nomiris pēc pusotru stundu ilgām mokām, bet viņa māte piesieta pie tanka un apvilkta trīs apļus ap laukumu.

Tālāk intervijā, stāstot par Ukrainas armiju, sieviete norāda, ka pat "fašisti tā nedarīja".

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit

Ukrainas Iekšlietu ministrija pirmdien paziņojusi, ka ir noskaidrojusi melīgo informāciju izplatījušās sievietes personību, ziņo "Korrespondent.net". Tā esot 1975. gadā dzimusī Gaļina Astapenko, pēc vīra uzvārda Pišņjaka, kura dzīvojot "antisociālu" dzīvesveidu un apzināti izmantota Kremļa propagandas mērķiem. Viņa iepriekš ir vērsusies policijā par to, ka 16 gadus vecā meita nozagusi 1000 grivnas (63 eiro) un sūdzējusies par vīra vardarbību, norāda ministrija.

Krievijas "Novaja gazeta" žurnālists Jevgenijs Feļdmans, kurš atrodas Slovjanskā, pēc "Pirmā kanāla" pārraidītā sižeta aptaujāja pilsētas iedzīvotājus, kuri noliedza, ka Slovjanskā būtu notikušas tādas zvērības (video).

Vēstīts, ka Ukrainas spēki 5. jūnijā guva lielākos panākumus vairākus mēnešus ilgstošās pretterorisma operācijas laikā, pārņemot prokrievisko kaujinieku bastionu Slovjansku un citas apkārtnes apdzīvotās vietas. Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!