Izbijusī 90. gadu Holivudas filmu zvaigzne un prokremliskās politikas tēla spodrinātājs Stīvens Sīgals kļuvis par trīs partiju alianses "Godīgā Krievija - Patrioti - Par taisnību" biedru, vēsta "Vice".

Krievijas pilsonību pirms pieciem gadiem personīgi no prezidenta Vladimira Putina saņēmušais Sīgals iepriekš bija nacionālistiskās partijas "Par taisnību" biedrs. Savukārt šī gada sākumā tā kļuva par vienu no jaunās sociāldemokrātiskās Kremļa politiku atbalstošās alianses pamatiem.

Sīgals ir arī ASV pilsonis, kā dēļ viņš nevar kandidēt Krievijas vēlēšanās, bet var darboties politiskajos veidojumos. Bijušais austrumu cīņu eksperts un aktieris uzņēmies arī politisku lomu – viņš cīnīšoties pret uzņēmumiem, kuri kaitē videi. Viņš cita starpā esot rosinājis par šādiem noziegumiem uzņēmumu pārstāvjiem paredzēt arestus, jo naudas sodi nestrādājot.

Nedēļas nogalē notikušajā Sīgala uzņemšanas ceremonijā viņš pozējis fotogrāfiem kopā ar "Par taisnību" vadītāju Zaharu Priļepinu, kurš reiz atpazīstamību ieguva kā šobrīd Krievijā aizliegtās nacionālboļševiku partijas biedrs. Priļepins karojis Ukrainā 2017. gadā, un šajā laikā, viņa vārdiem, viņš vadījis apakšvienību, kas nogalinājusi vairāk ukraiņu nekā jebkura cita.

Ukrainas varasiestādes Priļepinu izsludinājušas meklēšanā par terorismu un iekļāvušas melnajā sarakstā kā nacionālās drošības risku. Arī Sīgalu Ukraina jau 2017. gadā pasludināja par draudu nacionālajai drošībai.

Putins, kuru Sīgals dēvējis par "brāli" un "vienu no lieliskākajiem līderiem pasaulē", jau 2013. gadā vēlējās Sīgalu iecelt par Krievijas goda konsulu Kalifornijas un Arizonas štatos, lai aktieris tādējādi kļūtu par Kremļa un Vašingtonas starpnieku. Šis plāns gan nav izdevies, jo ASV šādu scenāriju atteikušās pieņemt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!